Länssjukhuset Kalmar 230426

Förmiddag om Funktionella tillstånd på Länssjukhuset i Kalmar med deltagare från Rehab Söder och andra delar av sjukhuset. Översiktligt om Funktionella tillstånd, behovet av förklaringsmodeller och exempel på användbara metaforer. Fick till en beskrivning av Kasia Kozlowskas ”Castle-fortress”-modell med Kalmar slott som exempel som jag var särskilt nöjd med.

Jag höll en liknande föreläsning i samma lokal 2018, och det är häftigt att konstatera att det har hänt en del på området i Sverige sedan dess. Det har vuxit fram fler verksamheter som tar emot patienter med Funktionella tillstånd – bland annat här i Kalmar -, vi har patientinformationsmaterial att använda och vi har ett professionellt nätverk som hjälps åt med att sprida kunskap.

Kalmar är en favoritstad sedan länge, och det var fint att få komma hit en kort stund mitt i den här fantastiska ”snart blommar det”-årstiden. Tack för inbjudan och på återseende!

Ett urval av föreläsningsbilder finns att ladda ner nedan under ca en månad – efter det går det bra att kontakta mig om man vill ha bilderna.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s