Seniorlunch Gävle sjukhus 230404: Postcovid

En bild av de äldre delar av Gävle sjukhus som tyvärr kommer att rivas inom kort får symbolisera de ständiga generationskiftena inom läkarkåren.

Pensionerade läkare från Gävle sjukvårdsdistrikt har återkommande träffar med föreläsningar om olika ämnen. Jag fick äran att bli inbjuden för att prata om långvariga besvär efter Covid. Det blev en tillbakablick ur ett rehabmedicinskt perspektiv på vad som hänt sedan diskussionen kring Postcovid startade våren 2020. Vi ser fortfarande att det finns stora skillnader i synsätt i vården, även om det primärvårdsbaserade, bredare lyckligtvis har blivit dominerande med tiden. Jag presenterade Region Gävleborgs MDK-modell och den biopsykosociala stressystemmodell som jag tror bäst förklarar Postcovid, och som ger oss goda möjligheter att hjälpa patienterna med rehabiliteringsinsatser. Kasia Koszolwskas bok skrevs före pandemin, men jag tycker att hennes stressystemmodell är mycket tillämpbar för Post covid.

Man hisnar när man betänker den samlade erfarenhet och kompetens som satt i rummet, och det märktes på diskussionerna. Flera av mina gamla förebilder och inspiratörer var där, och det var väldigt roligt att få tillbringa en timme i det här sällskapet.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s