Neurosymptoms på svenska är klar!

I september 2021 satte jag och Sandra Hakkarainen igång med att översätta den nya versionen av hemsidan Neurosymptoms, som är den mest besökta hemsidan om Funktionella Neurologiska tillstånd i världen. Neurosymptoms startades av den brittiske neurologen Jon Stone 2009, och har blivit ett viktigt verktyg för oss som arbetar med att hjälpa patienter med Funktionella neurologiska tillstånd. I mars var vi i princip färdiga med översättningen och det lades upp en testversion, sedan har det varit lite tekniska lösningar som skulle ordnas. Sidan översätts samtidigt till ett stort antal språk över hela världen.

Översättningen har gjorts utan finansiellt stöd och är ett av de roligaste och mest motiverande projekt jag har varit med om. Att jag är helt säker på att patienter och vårdpersonal kommer att ha stor nytta av sidan gör mig ännu mer stolt och glad nu när den är färdig.

Ett stort tack till till Jon Stone som tagit patientinformationen om FNS till en helt annan nivå, till Michael Mazya, Henrich Keselman och Anders Lundin som gjorde den förra svenska översättningen, till Sandra Hakkarainen som gjort det här jobbet ännu roligare, och till Pooja Jain på Cognihealth som haft det enorma tålamodet att jobba med tekniskt okunniga översättare.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s