Nationellt vetenskapligt möte FMR (Försäkringsmedicinska rådgivare) 2021-10-01

En timmes föreläsning + 30 min diskussion med Försäkringskassans Medicinska rådgivare via länk. Här finns en bred kunskap om komplexa tillstånd, men speciella svårigheter utifrån begränsningar i diagnosterminologi och bristande behandlingsutbud. Pratade allmänt om funktionella tillstånd, biopsykosocial sjukdomsmodell och superkort om funktionella mekanismer. Jag förstår att det är svårt för FMR att påverka i enskilda ärenden, men kanske att vi kan hjälpas åt för en förändring på sikt och jag avslutade med bilden nedan.

Verkligen uppmuntrande att det finns ett intresse från Försäkringskassan att förbättra situationen för patienter som ”kommer i kläm” i sjukförsäkringen, och jag är glad över att få bidra med ökad kunskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s