Nätverksträff för Funktionella Neurologiska tillstånd, Huddinge sjukhus 191115

Huddinge grå

För andra gången träffades intresserad sjukvårdspersonal från hela landet för att nätverka och lära oss av varandra om FNS. Otroligt glädjande att vi lyckats locka både nya och återkommande personer, totalt ett 70-tal.

Temat var Vårdkedjan, och det blev tydligt under hur olika förhållanden vi arbetar i landet. Jag tror att vi har mycket att lära av varandra. Funktionella teamet i Huddinge presenterade statistik över patientgruppen som satte de traditionella fördomarna om patientgruppen på skam.

Thomas Hesslow, psykolog vid psykiatri Nordväst, ISTDP-institutet klargjorde hur ”Emotionell palpering” med behandlingsmetoden ISTDP – en korttids psykodynamiskt orienterad psykoterapi – kan användas vid funktionella tillstånd. Teamen från Rehab Station Stockholm och Stora Sköndal visade hur de arbetar med kortare rehabiliteringsinsatser vid FNS. För mig blev det tydligt hur viktigt det är att vi har en bredd i behandlingsutbudet för våra patienter.

Dagen avslutades med en fantastiskt fin bekräftelse på hur viktigt det är att vi fortsätter att arbeta för att förbättra omhändertagandet av patienter med FNS – en patientberättelse om hur svårt det kan vara att få hjälp, och hur viktigt det är att det finns team som har kompetens att diagnostisera och behandla tillstånden.

 Jag ser fram emot att vi så småningom ska kunna lämna över stafettpinnen till 2020 års möte!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s