Stressmedicinska perspektiv i Linköping

Fontän Linköping

Jag fick delta i diskussion om stressmedicinska aspekter av komplex trötthetsproblematik vid Linköpings universitetssjukhus. Bjarte Stubhaug presenterade arbetssätt vid Klinikk for stressmedisin i Fitjar, Norge. Uppmuntrande att höra om biopsykosociala behandlingsupplägg som fungerar för patienter med komplexa tillstånd som t.ex. CFS/kroniskt trötthetssyndrom. På Klinikk for Stressmedisins hemsida finns mer info och länkar till studier.

Kerstin Jeding vid stiftelsen Stressmottagningen i Stockholm presenterade arbetssätt vid utmattningssyndrom. Även det mycket inspirerande och uppmuntrande. Diskussionen fortsätter kring hur man bäst organiserar vård och rehabiliteringsinsatser för patienter med allvarliga trötthetstillstånd. Mycket arbete kvarstår i Sverige kring att bredda utbudet och öka kunskapen kring de här tillstånden, men arbetet man gör i Linköping ger hopp om framtiden.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s