Funktionella tillstånd i Primärvård, Distriktsläkardagar Region Uppsala 221123 + 29

Min föreläsning om Funktionella symtom och syndrom i Primärvård följde på föreläsningar om äldremottagningar, metabola leversjukdomar, ätproblem hos barn och urinvägsbekymmer hos män – ett exempel på bredden i vad primärvårdens läkare ska hantera. Funktionella tillstånd är en stor patientgrupp i primärvården, och kompetensen att kunna lotsa patienten till bra förklaringsmodeller och behandling, och att veta när det är rätt att avstå vidare biomedicinsk utredning är typisk allmänmedicinsk kunskap.

Svårt att avgränsa den här föreläsningen, med resultatet att det är väldigt många bilder. Vi hann med en ordentlig genomgång av begreppet Funktionellt och varför det är användbart, och på förklaringsmodeller/mekanismer bakom olika funktionella symtom.

Bilderna finns att ladda hem nedan under ca en månad – därefter går det bra att vända sig till mig om man vill ha dem.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s