Nätverksträff Funktionella nätverket 2022-01-28

Slutligen blev det av med den träff för nätverket för funktionella tillstånd som planerades att hållas redan hösten 2020. En digital heldag med 50-talet medverkande från hela landet. Christian Simonsberg vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset pratade om ”Funktionella smärttillstånd” och jag intervjuade en patient som tillfrisknat från svåra funktionella neurologiska symtom. Sandra Hakkarainen från stiftelsen Stora Sköndal och jag presenterade det pågående arbetet med översättning av Neurosymtoms.org. Smärt- och Rehabenheten i Linköping berättade om sitt arbete med patienter med Långvarig komplicerad trötthet. Vi hann också med att nätverka i mindre grupper och diskutera hur vårdutbudet för patienter med FNS ser ut idag, vad som saknas i de olika regionerna och vad vi skulle kunna använda nätverket till.

Lika upplyftande som vid tidigare träffar att möta intresserade, erfarna och kloka kollegor som vill förbättra vården för patienter med funktionella tillstånd. Stort tack till alla medverkande och till alla i Göteborg som gjorde mötet möjligt!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s