Vad är Stokapsykkonsult?

Jag heter Carl Sjöström och är läkare med specialistkompetens i Psykiatri (sedan 2010) och Rehabiliteringsmedicin (2017). Sedan ett tiotal år har jag fördjupat mig i kunskapsområdet som innefattar både psykiatri och somatik – konsultationspsykiatri och det som ibland kallas psykosomatik. Vid sidan av mitt ordinarie arbete vid Rehabiliteringsmedicinska kliniken i Sandviken arbetar jag med fortbildning och handledning av personal inom sjukvård och andra grupper som behöver utveckla sin kunskap om hur man bäst hjälper patienter som har symtom både från psyket och kroppen. Stokapsykkonsult är min webplats för att kunna dela med mig av material från föreläsningar.

Jag arbetar efter en biopsykosocial sjukdomsmodell. Det betyder att jag utöver det medicinska också försöker att se psykologiska och sociala aspekter av sjukdomsbilden som kan vara lika viktiga för att förstå uppkomst, förklara symtom och komma fram till en bra behandling.

Jag har inte möjlighet att engagera mig i enskilda patientärenden via den här webplatsen, men om du vill veta mer om fortbildning och handledning är du välkommen att kontakta mig via kontaktformuläret på fliken ”Kontakta mig”.

Carl Sjöström 2018